Dokonalá Binyamina Reserve Shiraz 2020 - suché červené víno
Kód: 213592Související produkty
Detailní popis produktu
Hrozny shiraz byly sklizeny z vinic rostoucích ve dvou sousedních oblastech: Horní Galilea, primárně z Kerem Ben Zimra, a Alma, na kombinaci čedičové a terra rossa půdy na tvrdém vápencovém podloží s účinným provzdušňováním kořenů; a jižní Golanské výšiny s hlubokou, úrodnou čedičovou půdou a proměnlivým obsahem vápence.
Horní Galilea má chladné klima s chladnými letními nocemi, horkými letními dny a nízkou vlhkostí. Období zrání na jižních Golanských výšinách se vyznačuje plným sluncem a extrémním horkem s chladnými a suchými nocemi. Tyto podmínky umožňují prodloužené zrání a optimální vývoj barvy, vůně a chuti hroznů.
Proces výroby vína
Hrozny z obou regionů se sklízejí po setmění, přičemž každá vinice se sklízí v trochu jiném čase pro optimální zralost hroznů. Hrozny jsou odstopkované, jakmile dorazí do vinařství, a poté jsou přemístěny do malých a středně velkých tanků o objemu 5-12 tun za účelem fermentace a extrakce chutí. Hrozny procházejí před lisováním dva až tři týdny kontaktu se slupkou. Následuje jablečno-mléčná fermentace a lehké vyčeření, po kterém se víno přesune do malých amerických a francouzských dubových sudů, z nichž 25 % je nových, každý o objemu 225 litrů, ke zrání po dobu 12 měsíců. Směs je pak vybrána z různých pozemků a víno je lahvováno s minimálním čiřením a filtrací.
Poznámky k degustaci
Binyamina Reserve Shiraz se vyrábí metodou New Shiraz s hrozny pěstovanými v relativně chladných oblastech, aby vyvážily své intenzivní zralé chutě svěžejším prvkem. Víno s intenzivní temně rubínově červenou barvou obsahuje výrazné aroma zralých bobulí a bílého pepře překryté lehkou kouřovostí, kávou a čokoládou. Plné tělo a vyvážená svěžest, s množstvím zralého černého lesního ovoce a bylin, jsou zakončeny vyváženým a dlouhým závěrem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Košer vínaŠabatPurim |
---|---|
Lakoma: | Šabat, Purim |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.