Binyamina
Vinařství Binyamina bylo založeno v roce 1952 Josephem Zeltzerem. Emigroval do Izraele z Maďarska s vášní pokračovat ve vinařství, jako tomu bylo v zemi jeho narození. Zeltzer původně pojmenoval vinařství Eliaz po svém synovi, který padl v bitvě během izraelské války za nezávislost v roce 1948. Brzy začal vyrábět víno v centru toho, co bylo tehdy považováno za oficiální vinařskou oblast Izraele.
Místo pro továrnu bylo vybráno, protože v oblasti hojně rostly rostliny jasmínu, které se používaly k výrobě vonných esenci. Továrna nakonec selhala a své brány zavřela v roce 1937. Kromě příležitostného využití jako úkrytu členů hnutí Hagana, židovského podzemí, zůstala budova opuštěná až do vzniku Státu Izrael.
Tehdy Zeltzerova touha po vinařství vyrábějícím sladká vína a likéry ho zavedla do srdce Binyaminy, centra izraelské vinařské oblasti. Zde, s vinicemi přímo na dosah ruky, založil Zeltzer své provozy v budově bývalé továrny na parfémy s bohatou a pozoruhodnou historií.
Vinařství Zeltzer se původně specializovalo na sladká vína, jednoduchá stolní vína a likéry a vyrábělo se z hroznů pouze z vinic v oblasti Binyamina. Všichni vinaři se tehdy museli propracovat přes vinařské družstvo Carmel Mizrachi. David Ben Gurion, první izraelský premiér, osobně intervenoval jménem Zeltzera, aby schválil zákon umožňující Zeltzerovi přijímat malé množství hroznů pro nezávislou produkci vína. Vinařství se proslavilo především svými kvalitními likéry a brandy vyráběnými pod značkou Hard Nut Liqueur, pojmenovanou na počest Bena Guriona, který byl proslulý jako „tvrdý oříšek k rozlousknutí“.
Přestože zůstalo vždy v soukromém vlastnictví, vinařství do poloviny 90. let několikrát změnilo majitele. Bankéři, realitní profesionálové a filmoví producenti považovali vinařství za izraelský poklad, kde se sbližovalo zemědělství, průmysl a sionismus. Nakonec jej počátkem 90. let zakoupili manažeři filmového průmyslu, kteří získali plnou kontrolu v roce 1996. Neztráceli čas a investovali obrovské prostředky do transformace Binyaminy na jedno z předních izraelských vinařství. Během následujících 14 let investovali do modernizace vinic, aby získali ty nejkvalitnější suroviny, nakoupili nejlepší zařízení na výrobu vína a založili jeden z nejlepších sudových sklepů v Izraeli. Přejmenovali také vinařství, které je od poloviny 90. let známé jako Binyamina Winery.
V srpnu 2008 bylo vinařství zakoupeno soukromými investory, kteří rozpoznali obrovský potenciál vinařství a snažili se pokračovat ve své roli lídra v izraelském vinařském sektoru. Dodnes pravidelně a bohatě investují do vinic, prostor, vybavení a lidských zdrojů.

Dokonalé víno pro vychutnávání venku - vložte je do chladničky a užijte si jej jako osvěžující přílohu k pikantním piknikovým salátům nebo středomořskému mezze. Skvěle se...

Skvělé víno, hodící se zejména ke kuřecímu masu, těstovinám nebo tvrdým sýrům. Podávejte při teplotě 18-20°C. Suché červené víno, 2021. 750 ml. Vhodné k pití jako mladé....

Toto víno lze využít jako perfektní aperitiv před jakýmkoli jídlem a je skvělou přílohou k předkrmům, sezónnímu ovoci nebo měkkým sýrům vyrobeným z kravského mléka, jako je...

Toto víno se perfektně hodí ke kořeněným grilovaným masům, jako jsou kebab a klobásy nebo pikantní rýže. Stejně dobře funguje též s polotvrdými sýry. Podávejte při teplotě...

Toto luxusní víno se skvěle hodí k předkrmům jako je jehněčí kýta s česnekem a rozmarýnem, grilovaný kořeněný kebab nebo kachní konfit. Suché červené víno, 2020. 750 ml....

Toto víno je fantastické k masu a rybám a hodí se zvláště k bohatě kořeněným pokrmům. Je to klasická volba pro čočkovou polévku, maso s tymiánem, volský oháň s kořenovou...

Toto víno se hodí ke grilovaným masům, jako jsou pikantní klobásy, uzená masa, hovězí řízek v houbové a vinné omáčce nebo losos s teriyaki a zázvorem. Dobře funguje také se sýry...
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem